Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Inspectia fiscala pentru rambursarea de TVA: Criteriile pentru stabilirea gradului de risc

Inspectia fiscala pentru rambursarea de TVA: Criteriile pentru stabilirea gradului de risc


Pentru rambursarea de TVA, Fiscul efectueaza inspectia fiscala anterior sau ulterior aprobarii acesteia, dupa ce realizeaza o analiza de risc, conform Codului de procedura fiscala.

Mai exact, avand in vedere ca reglementarile privind solutionarea cererilor de rambursare de TVA erau neclare, au fost introduse prevederi speciale, care detaliaza cum autoritatile fiscale pot decide gradul de risc al unui contribuabil. Noile reguli se aplica incepand cu luna aprilie.

Pana la sfarsitul lunii februarie, in Codul de procedura fiscala (CPF) se mentiona ca selectarea contribuabililor care urmeaza a fi supusi inspectiei fiscale o efectueaza organul fiscal competent, in functie de nivelul riscului stabilit ca urmare a analizei de risc. In plus, contribuabilii nu pot face obiectii cu privire la procedura de selectare folosita.

Citeste mai multe despre Inspectia fiscala pentru rambursarea de TVA: Care sunt criteriile pentru stabilirea gradului de risc al contribuabililor pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2257 ori