Ministrul agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa ca o alta solutie pentru scaderea preturilor la alimente, pe langa legea Codului de Bune Practici, ar fi reducerea TVA-ului la alimente la 5%, propunere pe care ministrul o considera inca valabila, informeaza NewsIn.
"Ramane valabila legea pe care noi am propus-o acum un an de zile si anume scaderea TVA-ului la alimente la 5%. Nu vrea nimeni sa inteleaga si nu-i pot convinge de eficienta acesteia. Exista retinere si agresivitate din partea celor care vor sa ma convinga ca un produs cu TVA 5% e mai scump decat cel cu 19%", a explicat Ilie Sarbu.
Sarbu a explicat ca odata cu aplicarea acestei masuri se va "albi" piata produselor alimentare, iar preturile vor incepe sa scada.
"Nu poate nimeni sa inteleaga ca abia cand se va aplica aceasta masura se va albi piata. Cred eu ca in timp, asta va fi pana la urma solutia pentru reducerea preturilor", a mai spus Sarbu.
De asemenea, Ilie Sarbu a mai spus ca ramane valabila si solutia taxarii inverse, care este una dintre masurile anticriza, adaugand ca se va incerca un experiment in acest sens cu painea.