Guvernul, tot mai aproape de reducerea TVA la produse de panificatie

Vineri, 31 Mai 2013, ora 14:27
1618 citiri
Guvernul, tot mai aproape de reducerea TVA la produse de panificatie

Ministerul Finantelor Publice are in vedere implementarea unui sistem-pilot de diminuare a taxei pe valoare adaugata (TVA) la 9% la toate produsele de panificatie, a declarat, vineri, consilierul ministrului Finantelor, Iulian Butnaru.

Prezent la Botosani, la Forumul de afaceri Regional- Transfrontalier "North-East- First Option to Invest", acesta a apreciat ca "scaderea TVA va incuraja consumul cu toate efectele pozitive in ceea ce inseamna relatia producator- consumator".

"Pe viitor, intentionam sa implementam la nivel de faza pilot TVA-ul de 9% la tot ce inseamna produse de panificatie si pe lantul de productie a acestora, respectiv cereale si faina. Cu alte cuvinte, exista dorinta efectiva de scadere a fiscalitatii, care in Romania este, sa recunoastem, suficient de ridicata", a afirmat Butnaru.

El a subliniat ca, in cazul in care scaderea TVA la produsele de panificatie va genera scaderea evaziunii fiscale, statul ar putea adopta masura diminuarii taxei si pentru alte categorii de produse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reducere TVA paine, #reducerea TVA produse panificatie, #produse panificatie TVA , #TVA