Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gabriel Sincu, Mazars: Statul castiga de 2 ori prin aplicarea sistemului de TVA la incasare

Gabriel Sincu, Mazars: Statul castiga de 2 ori prin aplicarea sistemului de TVA la incasare


Sistemul de TVA la incasare este in defavoarea contribuabililor, statul castigand de doua ori, a declarat Gabriel Sincu, partener Mazars, intr-o emisiune AvocatNet.ro:

"Da, se plateste TVA la incasare, dar nu mai tarziu de 90 de zile de la emiterea facturii, adica un pic ca la radio Erevan. Culmea este ca pentru mine ca furnizor, care beneficiez de acest sistem, exista obligatia de a colecta TVA si de a o plati la stat dupa 90 de zile, chiar daca clientul nu mi-a platit factura, insa clientul nu va avea dreptul de deducere. Deci statul castiga practic de 2 ori. Clientul nu isi poate deduce TVA-ul, iar furnizorul trebuie sa il plateasca dupa 90 de zile. Vorbim despre un sistem care, dupa parerea mea, este impotriva principiilor de baza a TVA-ului, care ar trebui sa fie neutra".

Citeste mai multe despre Gabriel Sincu, Mazars: Statul castiga de 2 ori prin aplicarea sistemului de TVA la incasare pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2068 ori