FMI n-ar fi acceptat reducerea TVA la alimente. Speculatii, spune Constantin

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 15:36
1441 citiri
FMI n-ar fi acceptat reducerea TVA la alimente. Speculatii, spune Constantin

Reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), care se afla intr-o delegatie oficiala la Bucuresti, nu ar fi de acord cu reducerea TVA la alimente, arata surse citate de B1 TV.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, sustine insa ca informatiile care circula in presa sunt doar speculatii.

"Sunt speculatii in acest moment referitoare la faptul ca FMI nu accepta un TVA redus la paine. Eu am spus si o spun in continuare: nu reprezinta o tema de discutie in aceasta luna cu FMI. Vom vedea la urmatoarea vizita a FMI atunci cand vom fi pregatiti cu toate datele, atunci cand vom sti cu exactitate cand vom dori sa introducem acel program pilot pana la urma pentru ca FMI ca orice creditor important si serios al Romaniei vine si ne intreaba ce puneti la loc pentru ca noi sa fim siguri ca ne putem recupera imprumutul acordat Romaniei", a spus Constantin, citat de Agerpres.

Ministrul a mai precizat ca aplicarea unei nivel redus al TVA la paine, pe tot lantul de productie, echivaleaza cu reduceri la bugetul de stat de 200 de milioane de lei intr-un an de zile. De asemenea, ministrul considera ca, prin combaterea evaziunii fiscale si prin cresterea bazei de impozitare, Guvernul ar putea recupera foarte usor acesti bani.

"Vrem sa aplicam acest program pe o perioada de sase luni, iar incasarile care ne-ar lipsi ar de 100 de milioane de lei, bani pe care cred ca ii vom obtine foarte usor. Daca acest program pilot va fi implementat in anul 2013 si va avea succes cu siguranta in 2014 vom merge si catre ale zone, precum zona de carne", a spus Constantin.

#reducere tva alimente, #FMI reducere TVA alimente, #Daniel Constantin TVA alimente , #TVA