Finantele vor TVA simplificat in loc de impozit pe venit, in cazul microintreprinderilor

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 13:35
2243 citiri
Finantele vor TVA simplificat in loc de impozit pe venit, in cazul microintreprinderilor
Foto: Gandul.info

Ministerul Finantelor Publice intentioneaza sa introduca un sistem simplificat de TVA pentru micile intreprinderi, care sa inlocuiasca impozitul pe venit, a declarat miercuri, la o conferinta pe teme fiscale, secretarul de stat in MFP Dan Manolescu.

"Impozitul pe veniturile microintreprinderilor nu este, in totalitate, in conformitate cu reglementarile Uniunii Europene, dar poate fi o varianta de a calibra viitorul impozit forfetar. La nivelul UE exista un sistem simplificat de TVA care poate sa inlocuiasca si o anumita impozitare directa, pentru a simplifica lucrurile si a nu avea si impozit pe venit si TVA", a spus reprezentantul MFP.

Manolescu a precizat ca prin introducerea impozitului de 3% pe venit pentru intreprinderile cu cifra de afaceri sub 65.000 de euro pe an se intentioneaza identificarea domeniilor in care activeaza agentii economici.

"Pana nu stim cati agenti economici avem si in ce domenii de activitate functioneaza nu putem determina modalitatea in care impozitul forfetar poate fi asezat", a spus oficialul MFP, care a adaugat ca nu s-a luat o decizie daca impozitul forfetar va fi aplicat de la jumatatea anului 2013.

#impozit venit intreprinderi mici, #sistem simplificat TVA, #TVA intreprinderi mici, #masuri MFP intreprinderi mici , #TVA