Finantele vor sa limiteze sumele destinate autoritatilor locale din banii colectati din TVA

Marti, 20 Ianuarie 2009, ora 10:50
1205 citiri
Finantele vor sa limiteze sumele destinate autoritatilor locale din banii colectati din TVA

Limitarea prin Legea bugetului de stat a cotelor destinate bugetelor locale din TVA, neimpozitarea profitului reinvestit si instituirea unei taxe de poluare anuala, in functie de gradul de poluare al autovehiculului, sunt masurile avute in vedere de Finante pentru asigurarea surselor de finantare. Ministerul Finantelor mai ia in calcul ca masura imediata in acest an si achitarea cu prioritate a "obligatiilor financiare certe, lichide si exigibile ale statului si esalonarea echilibrata a platii lunare a acestora, in trim. I al anului 2009", potrivit sintezei propunerilor grupurilor de lucru pentru "Platforma comuna de masuri anticriza".


Capitolul "Masuri privind asigurarea surselor de finantare a dezvoltarii economice" prevede, totodata, tratarea veniturilor angajatilor in perioada de somaj tehnic ca si venituri de natura non-salariala si aplicarea regimului corespunzator de impozitare (in aceasta forma, masura se refera atat la impozitul pe venit, cat si la celelalte contributii sociale).


Acestea sunt, de fapt, singurele masuri selectate de Ministerul Finantelor din pachetul de "Masuri privind asigurarea surselor de finantare", cu care se va prezenta astazi la discutiile cu reprezentantii patronatelor si sindicatelor.