Evaziune fiscala. Politia a retinut cinci suspecti care au pagubit statul cu 90 milioane de lei

Joi, 13 Iunie 2013, ora 11:56
2016 citiri
Evaziune fiscala. Politia a retinut cinci suspecti care au pagubit statul cu 90 milioane de lei

Cinci persoane din 39 audiate au fost retinute de procurorii DIICOT Hunedoara, in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 90 milioane de lei, acestea fiind acuzate ca au creat mai multe circuite financiare fictive prin care au dedus TVA si s-au sustras de la plata taxelor.

Un numar de 39 de persoane din cinci judete au fost audiate miercuri si in noaptea de miercuri spre joi, la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Hunedoara, fiind suspectate ca au organizat un grup infractional in scopul comiterii infractiunilor de spalare de bani, evaziune fiscala si fals in inscrisuri sub semnatura privata, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit sefului BCCOA Alba Iulia, Traian Berbeceanu, cinci persoane au fost retinute, joi, de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Hunedoara pentru initierea si constituirea unui grup infractional, in urma a 33 de perchezitii.

"Membrii gruparii au creat mai multe circuite financiare in scopul deducerii de TVA din facturi fictive - potrivit carora ar fi cumparat din strainatate piese si utilaje - si sustragere de la plata taxelor si impozitelor datorate statului. Facturile erau trecute prin mai multe firme din Romania, TVA fiind dedus la fiecare si incasat de la stat. In total sunt vizate 40 de societati comerciale din mai multe judete ale tarii, iar prejudiciul creat din 2009 si pana in prezent ar putea ajunge la 90 de milioane de lei", a spus Berbeceanu.

Potrivit acestuia, cele cinci persoane vor fi duse la Tribunalul Hunedoara cu propunerea de arestare preventiva pe 29 de zile. De asemenea, procurorii DIICOT vor cere mandate de arestare in lipsa pentru un om de afaceri care nu a fost gasit acasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#evaziune fiscala Hunedoara, #suspecti evaziune fiscala retinuti, #grup infractional Hunedoara , #TVA