Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Deducerea si ajustarea TVA pentru cladirile demolate: Decizie istorica a Curtii de Justitie a UE

Deducerea si ajustarea TVA pentru cladirile demolate: Decizie istorica a Curtii de Justitie a UE


Curtea Europeana de Justitie (CEJ) a confirmat interpretarea prevederilor legale descrisa de consultantii fiscali ai PwC Romania si avocatii Pachiu si Asociatii in cazul Gran Via Moinesti SRL impotriva Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Decizia, se refera la dreptul companiei de a deduce TVA pentru achizitia de terenuri si cladiri si de a nu ajusta aceasta deducere in cazul demolarii cladirilor achizitionate, daca dezafectarea se face pentru a construi noi imobile in care se vor desfasura operatiuni taxabile. Aceasta este prima decizie avand ca obiect un litigiu privind TVA inaintat de catre o societate din Romania in fata CEJ.

Sentinta CEJ a dat dreptate argumentelor aduse de catre consultantii juridici si fiscali care au reprezentat compania, sustinand ca "o societate care a achizitionat o suprafata de teren si constructii edificate pe aceasta din urma, in vederea demolarii acestor constructii si a realizarii unui complex rezidential pe suprafata de teren respectiva, are dreptul de a deduce taxa pe valoarea adaugata aferenta achizitionarii constructiilor mentionate".

Citeste mai multe despre Deducerea si ajustarea TVA pentru cladirile demolate: Decizie istorica a Curtii de Justitie a UE pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1728 ori