Declaratia de TVA care se depune pana joi

Marti, 05 Februarie 2013, ora 12:53
1484 citiri
Declaratia de TVA care se depune pana joi

In materie de formulare fiscale care trebuie depuse la ANAF, luna februarie debuteaza cu declaratia de TVA 092 care trebuie sa ajunga la autoritatile pana cel tarziu in 7 februarie. Firmele care depasesc termenul risca amenzi de pana la 5.000 de lei, in timp ce pentru persoanele fizice amenda poate fi de maxim 1.000 de lei.

Formularul 092 este cel corespunzator Declaratiei de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania.

Acesta trebuie depus de contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA care utilizeaza ca perioada fiscala trimestrul calendaristic si care au efectuat o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, fiind astfel obligati sa-si modifice perioada fiscala, devenind platitori de TVA lunar. Fiscul preciza recent ca aceasta declaratie se depune atat de persoanele juridice, cat si de persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii liberale.

Cititi mai multe despre Declaratia de TVA care se depune pana joi pe Avocatnet

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plata tva, #Tva Romania 2013, #plata TVA incasare , #TVA