Codul Fiscal: creste TVA-ul sau cota unica?

Marti, 05 Mai 2009, ora 10:03
2241 citiri
Codul Fiscal: creste TVA-ul sau cota unica?

Ministerul de Finante vrea sa creasca incasarile bugetare, pentru ca ponderea veniturilor in PIB-ul Romaniei este una dintre cele mai scazute din UE.

Codul Fiscal ar putea fi obiectul unor noi modificari in acest an, spun surse oficiale, avand in vedere intentia Finantelor de a apropia ponderea veniturilor in PIB de media UE.

Introducerea impozitului minim si masurile de eliminare a deducerii TVA la cumpararea de autoturisme si combustibili ar putea constitui doar varful unei strategii de ajustare a Codului Fiscal, au declarat, pentru "Adevarul", surse guvernamentale.

Perspective sumbre

Salariul mediu va avea, in cel mai bun caz, o ascensiune anemica, iar numarul salariatilor in economie scade masiv, perspectivele fiind dintre cele mai sumbre si la acest capitol.

Se mai poate umbla, astfel, la cota unica, la TVA si la contributiile la asigurarile sociale.

Avem fiscalitate redusa, spun finantele

In urma negocierilor cu partenerii sociali pe tema impozitului minim, patronatele au propus Finantelor, ca solutie de compromis la impozitul forfetar, majorarea cotei unice de 16%. Contributiile la asigurarile sociale sunt si ele mici, in comparatie cu alte state, si nu este exclusa o majorare a lor. 

#TVA, # economie, # fiscalitate, # UE, # impozit , #TVA