Chitoiu: Decizia politica privind reducerea CAS sau TVA din 2014 va fi luata in toamna

Duminica, 02 Iunie 2013, ora 13:17
1411 citiri
Chitoiu: Decizia politica privind reducerea CAS sau TVA din 2014 va fi luata in toamna

Decizia politica privind reducerea contributiilor de asigurari sociale (CAS) cu 5 puncte procentuale sau revenirea TVA de la 24% la 19%, din 2014, va fi luata in toamna acestui an, a declarat ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu.

'Nu s-a luat decizia politica. Avem doua masuri majore de reducere a fiscalitatii, revenirea TVA si reducerea CAS pentru angajator cu 5 puncte procentuale. Trebuie sa vedem care din cele doua masuri are mai mare impact in economie, de stimulare economica, de reducere a evaziunii fiscale, dar si de crestere economica. In functie de analizele facute, decizia politica va fi undeva in toamna', a spus Daniel Chitoiu.

Si premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca decizia privind reducerea contributiilor de asigurari sociale la angajator va fi luata in toamna.

'In toamna, in baza rezultatelor din primele doua trimestre si a previziunilor pe trimestrul trei, incepem sa construim proiectul de buget pentru 2014. Mai mult, sper si putem sa trecem in Constitutie la revizuire - pentru ca acum se prevede foarte clar ca bugetul este anual - sa trecem notiunea de buget multianual. Pe baza unor date foarte concrete, in toamna o sa stim exact cum construim bugetele pentru 2014, 2015 si 2016. Intentia si angajamentul nostru merg in primul si in primul rand spre reducerea contributiilor de asigurari sociale la angajator', a precizat Victor Ponta.

Georgian Ghervasie, consilierul pentru promovare economica al premierului Victor Ponta, a declarat luni, pentru AGERPRES, ca reducerea CAS este posibila din 2014, in functie de studiul de impact ce va fi facut de Ministerul Finantelor urmand sa se decida asupra reducerii cu doua procente a contributiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#decizie reducere CAS, #decizie reducere TVA, #Chitoiu taxe , #TVA