Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce aduce nou Codul Fiscal incepand cu 2010

Ce aduce nou Codul Fiscal incepand cu 2010

Noile modificari ale Codului Fiscal care vor intra in vigoare la inceputul anului viitor vizeaza transpunerea in legislatia nationala a prevederilor europene in materie de TVA, eliminarea accizelor pe produsele de lux si regimul fiscal aplicabil societatilor europene. Oficialii guvernamentali au dat asigurari ca deocamdata nu se are in vedere majorarea cotei TVA sau a altor taxe.

Modificarile in materie de TVA vizeaza printre altele si prestarile de servicii internationale catre alte companii care vor fi supuse TVA in tara beneficiarului.

De asmenea, prestarile de servicii catre persoane fizice vor fi supuse TVA in continuare in tara prestatorului.


Obligatiile administrative de raportare vor creste prin introducerea declaratiei recapitulative pentru raportarea tuturor serviciilor primite sau prestate in cadrul Comunitatii Europene, care vor fi denumite servicii intracomunitare.


Vor fi obligate la completarea declaratiei recapitulative si companiile neplatitoare de TVA daca vor beneficia de serviciile pentru care exista obligatia depunerii declaratiei recapitulative.


Cererile de rambursare a TVA se depun in tara unde solicitantul este stabilit, iar transmiterea cererilor in alt stat membru va fi realizata printr-un portal electronic.


Incepand cu 1 ianuarie 2010, declaratiile recapitulative se vor depune lunar, inclusiv pentru livrari si achizitii intracomunitare de bunuri, spre deosebire de prezent, cand ele se depun trimestrial.


Declaratiile recapitulative se vor depune lunar, inclusiv pentru livrari si achizitii intracomunitare de bunuri, si nu trimestrial.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1695 ori
Citeste mai multe despreaccize cod fiscal taxe tva