Boc a cerut Coalitiei impozitarea pensiilor pentru TVA mai mica

Luni, 28 Iunie 2010, ora 16:23
1200 citiri
Boc a cerut Coalitiei impozitarea pensiilor pentru TVA mai mica

Premierul a cerut Coalitiei, inclusiv luni, impozitarea cu 16% a tuturor pensiilor pe motiv ca aceasta impunere fara exceptii, alaturi de alte masuri, ar permite o crestere a TVA sub 24%, dar varianta a fost respinsa de teama presiunii sociale si unei posibile noi decizii de neconstitutionalitate, precizeaza Mediafax.

"Premierul a solicitat in Coalitie, inainte sa anunte majorarea TVA, impozitarea cu 16% a tuturor pensiilor, considerand ca aceasta masura, combinata cu altele, ar fi permis o crestere a TVA cu mai putine puncte procentuale.

Propunerea a fost supusa la vot in Biroul Permanent National al PDL de vineri, dar a fost respinsa. Luni dimineata, in Coalitie, premierul a cerut iar sprijin din partea partenerilor de guvernare, dar propunerea a fost respinsa din nou, din cauza presiunii sociale anticipate", sustin surse guvernamentale.

Curtea Constitutionala a decis vineri ca sunt neconstitutionale unele dintre masurile de austeritate din legile pentru care Executivul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului, care reglementau printre altele scaderea salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%.

In aceste conditii, Executivul a decis, sambata, majorarea TVA de la 19% la 24%.

Majorarea TVA a fost inclusa in ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal, publicata luni in Monitorul Oficial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#boc, #impozitare, #pensii, #tva , #TVA