ARACO: Guvernul a inteles ca TVA trebuie platita la incasare si nu la facturare

Marti, 07 Iulie 2009, ora 17:34
1283 citiri
ARACO: Guvernul a inteles ca TVA trebuie platita la incasare si nu la facturare

Guvernul a inteles problema platilor TVA, iar ministrul Pogea a promis sa genereze o solutie in cursul acestui an privind plata acestei taxe, a declarat marti presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), Laurentiu Plosceanu, potrivit NewsIn.

"Ieri (luni, n.r) am avut confirmarea ca problema cu TVA, din punct de vedere politic, este o problema pe care au inteles-o, si anume ca aceasta trebuie platita la incasarea banilor si nu la facturare. Ministrul Pogea a recunoscut ca este o chestiune tehnica si a promis sa genereze o solutie intr-un orizont de timp rezonabil, dar in cursul acestui an", a declarat Laurentiu Plosceanu.

De asemenea, acesta a adaugat ca la intalnirea de ieri cu unii membrii ai Guvernului, a solicitat ca banii care sunt constituiti in garantii de buna executie la banci sa fie eliberati catre antreprenori, asigurandu-le lichiditatile pe termen scurt, si sa fie inlocuite cu scrisori de garantii bancare.

Presedintele Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), George Constantin Paunescu, a declarat marti ca statul roman va achita in termen de 60 de zile TVA-ul datorat firmelor.

Acesta a subliniat ca in urma intalnirii de luni dintre Guvern, patronate si sindicate, unde s-a discutat adoptarea unui pact social, s-a decis infiintarea unei comisii mixte care va da o forma acestuia, iar acesta ar putea fi semnat in luna septembrie. 

 

#incasare, #plata, #pogea, #tva , #TVA