Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANAF ramburseaza TVA de 1,09 mld. lei in luna mai

ANAF ramburseaza TVA de 1,09 mld. lei in luna mai

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a realizat selectia nationala a deconturilor cu optiune de rambursare pentru care exista decizie aprobata, acestea totalizand la 1 mai suma de 1,09 miliarde lei, a anuntat luni ANAF, intr-un comunicat preluat de NewsIn.

"In selectia lunii mai au fost cuprinse in ordinea vechimii toate deconturile de TVA, solutionandu-se prin restituire deconturile a caror vechime este de pana la data de 1 aprilie" spun reprezenatntii ANAF.

Astfel, deconturile cu compensare si restituire totalizeaza 832,9 milioane lei, din care se compenseaza suma de 91,3 milioane lei si se restituie suma de 741,6 milioane lei, iar deconturile cu compensare integrala sunt in valoare de 254,4 milioane lei.

Deconturile cu compensare partiala sunt in valoare de 7,4 milioane lei, iar suma de 92,1 milioane lei se va restitui in perioada urmatoare.

Totodata, in cazul compensarilor totale sau partiale se solutioneaza toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar in cazul sumelor de restituit, care totalizeaza 741,6 milioane lei, plata efectiva a fost programata astfel: transa I - 9 mai, respectiv 147,7 milioane lei, transa II - 24 mai, respectiv 203,7 milioane lei, iar transa III - 30 mai, respectiv 390,2 milioane lei.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1113 ori
Citeste mai multe despreanaf rambursare tva deconturi