Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANAF poate considera facturile in avans drept imprumuturi. Este posibila deducerea TVA

ANAF poate considera facturile in avans drept imprumuturi. Este posibila deducerea TVA


Agentia Nationala de Administrare Fiscala poate stabili ca facturile emise pentru marfa vanduta in avans reprezinta acordarea de imprumuturi, ne-au precizat reprezentantii Viboal FindEx.

In acest sens, ANAF dispune de baza legala conform careia poate reincadra fiscal o operatiune. Daca se intampla acest lucru, atunci destinatarii facturilor ar putea sa intampine anumite probleme la deducerea TVA.

In baza Deciziei nr. 192/2008 a Directiei Generale a Finantelor Publice Covasna, agentii fiscali au stabilit ca facturile pentru marfa vanduta in avans reprezinta de fapt acordare de imprumuturi, asa incat nu au acceptat ca destinatarul marfii respective sa isi deduca taxa pe valoarea adaugata, sustin reprezentantii Viboal FindEx.

Citeste mai multe despre ANAF poate considera facturile in avans drept imprumuturi. Este posibila deducerea TVA pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2172 ori
Citeste mai multe desprededucere TVA marfa vanduta avans facturi