ANAF plateste 2 milioane de lei pentru pachete software de securitate

Duminica, 11 Septembrie 2011, ora 12:04
1803 citiri
ANAF plateste 2 milioane de lei pentru pachete software de securitate

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) vrea sa achizitioneze pachete software de securitate pentru care aloca 2,062 milioane lei, fara TVA, in urma unei licitatii restranse accelerate, potrivit unui anunt publicat pe site-ul e-licitatie.ro, potrivit NewsIn.

"Prezenta achizitie trebuie urgent finalizata (atribuire si derulare contract) pentru ca ANAF sa poata preveni amenintarile la siguranta datelor si a sistemelor de calcul proprii in contextul indeplinirii obligatiilor privind transmiterea la distanta, prin mijloace electronice in special a Declaratiei Unice 112 (...).

Declaratiile 112 sunt depuse numai in format electronic incepand cu data de 1 iulie 2011. Mentionam ca tintele principale pentru furtul de informatii o reprezinta sistemele de calcul, calculatoare fixe si mobile, serverele si zona centrala de stocare a informatiilor", se mentioneaza in 'Nota justificativa privind accelerarea procedurii'.

ANAF precizeaza ca lipsa finantarii de la bugetul de stat "este o problema cruciala" cu care se confrunta.

"Autoritatea contractanta a reusit cu dificultati enorme sa aloce resurse financiare, din fonduri proprii constituite conform prevederilor OG nr. 92/2003 - Codul de procedura fiscala, pentru investitiile indispensabile si urgente in infrastructura IT, astfel incat sa isi poata indeplini obligatiile care deriva din actele normative emise recent in domeniul fiscal", se arata in document.

Potrivit ANAF, din cauza blocajelor existente in ceea ce priveste lansarea proiectelor de investitii in infrastructura centrului de date al institutiei, pana la 1 august 2011 nu au existat fonduri pentru finantarea acestui proiect. "La aceasta data, in pofida blocajele existente, a fost identificata, repartizata si aprobata de catre ordonatorul principal de credite finantarea pentru acest proiect", se mai precizeaza in document.

Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare este de doua luni de la data atribuirii. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 26 septembrie 2011, ora 10:00.

Totodata, garantia de participare este de 40.000 lei, iar garantia de buna executie se ridica la 5% din valoarea fara TVA a contractului.

Operatorul economic trebuie sa faca dovada, printre altele, ca a realizat o cifra de afaceri medie anuala pe ultimii trei ani (2008, 2009, 2010) de minimum 550.000 euro sau proportional de la infiintare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anaf, #pachete software securitate, #licitatie , #TVA