Altex a cerut ANAF amanarea cu sase luni a platii TVA pe luna decembrie

Joi, 11 Februarie 2010, ora 16:10
1419 citiri
Altex a cerut ANAF amanarea cu sase luni a platii TVA pe luna decembrie

Altex a solicitat Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) amanarea cu sase luni a platii TVA pe luna decembrie 2009, in valoare de noua milioane de lei, a declarat, joi, presedintele retailerului, Dan Ostahie. 

"Noi ne-am achitat toate celelalte taxe, astfel ca am putut cere ANAF sa amane pana in luna iunie plata TVA-ului din decembrie.

In a doua jumatate a anului preconizam o revenire a lichiditatilor si a vanzarilor companiei, care sa ne permita plata TVA", a afirmat Ostahie, citat de Mediafax.

In octombrie, retailerul a anuntat ca majorarea vanzarilor a permis companiei sa achite plata TVA restanta din luna iunie.

Ostahie a adaugat ca in perioada urmatoare compania va achita si dobanda de 1,7 milioane lei rezultata ca urmare a intarzierii platii respective.

"Pe site-ul institutiei vom aparea cu cele doua restante, cumulate, respectiv TVA pe luna decembrie si dobanda pentru o restanta pe care noi am achitat-o in septembrie-octombrie", a mai spus Ostahie.

Retailerul de electronice si electrocasnice a inregistrat anul trecut o scadere cu 48% a cifrei de afaceri, la 180 milioane euro, de la 344 milioane euro in 2008, si estimeaza o stagnare a afacerilor in 2010. 

#altex, #anaf, #tva , #TVA