Agrostar cere masuri suplimentare, odata cu reducerea TVA la alimente

Vineri, 23 Mai 2014, ora 16:43
2382 citiri
Agrostar cere masuri suplimentare, odata cu reducerea TVA la alimente

Reducerea TVA la produsele alimentare la 5% trebuie precedata de semnarea contractului colectiv de munca la nivel de ramura si a celui la nivel de societati comerciale, sustine Federatia Agrostar.

"Avertizam patronatele din domeniu ca reducerea taxei pe valoarea adaugata la produsele alimentare la 5% trebuie precedata de semnarea contractului colectiv de munca la nivel de ramura si a celui la nivel de societati comerciale. Agricultura este singurul sector al economiei care nu are un contract colectiv de munca la nivel de ramura si la nivel de societati comerciale, ceea ce face ca forta de munca din acest sector sa fie vulnerabila si, practic, la mana patronilor.

Contractele colective de tipul celor mentionate ar asigura stabilitatea locurilor de munca, imbunatatirea conditiilor de lucru, combaterea muncii la negru si a evaziunii fiscale", a declarat Niculae Stefan, presedintele Agrostar, intr-un comunicat remis Agerpres.

Acesta a precizat, totodata, ca problemele cu care se confrunta salariatii din domeniu trebuie rezolvate prin stabilirea unui cadru al dialogului social sindicat - patronat, in acord cu legislatia europeana.

Federatia Agrostar are peste 50.000 de membri care isi desfasoara activitatea in domeniile: vegetal, cresterea animalelor, avicultura, legumicultura, pomicultura.

#reducere tva alimente, #TVA alimente, #Agrostar TVA , #TVA