Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Agrostar cere masuri suplimentare, odata cu reducerea TVA la alimente

Agrostar cere masuri suplimentare, odata cu reducerea TVA la alimente


Reducerea TVA la produsele alimentare la 5% trebuie precedata de semnarea contractului colectiv de munca la nivel de ramura si a celui la nivel de societati comerciale, sustine Federatia Agrostar.

"Avertizam patronatele din domeniu ca reducerea taxei pe valoarea adaugata la produsele alimentare la 5% trebuie precedata de semnarea contractului colectiv de munca la nivel de ramura si a celui la nivel de societati comerciale. Agricultura este singurul sector al economiei care nu are un contract colectiv de munca la nivel de ramura si la nivel de societati comerciale, ceea ce face ca forta de munca din acest sector sa fie vulnerabila si, practic, la mana patronilor.

Contractele colective de tipul celor mentionate ar asigura stabilitatea locurilor de munca, imbunatatirea conditiilor de lucru, combaterea muncii la negru si a evaziunii fiscale", a declarat Niculae Stefan, presedintele Agrostar, intr-un comunicat remis Agerpres.

Acesta a precizat, totodata, ca problemele cu care se confrunta salariatii din domeniu trebuie rezolvate prin stabilirea unui cadru al dialogului social sindicat - patronat, in acord cu legislatia europeana.

Federatia Agrostar are peste 50.000 de membri care isi desfasoara activitatea in domeniile: vegetal, cresterea animalelor, avicultura, legumicultura, pomicultura.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2321 ori