Masinile europene, mai ieftine in 2007

Joi, 02 Noiembrie 2006, ora 18:41
1369 citiri

Masinile de import vor fi mai ieftine de la anul, cel putin teoretic. In sfarsit, Uniunea Europeana a publicat taxele vamale pe care atat tara noastra, cat si celelalte tari membre, le vor percepe pentru toate bunurile importate din afara Uniunii. Dupa cum se stie, la bunurile produse in interiorul Europei, Romania nu va percepe nicio taxa, singurele valabile fiind cele hotarate de Uniune. Lasand la o parte acest aspect strict tehnic, masinile ar trebui sa se ieftineasca de la anul, cel putin cele din afara Uniunii. Dar si cele din interiorul Uniunii, sub presiunea concurentei.

De acum inainte, ca tara membra UE vom avea tarife vamale stabilite la Bruxelles, valabile pentru un an. Acestea se publica de regula pana la 31 octombrie. Marti, in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene au fost publicate taxele pentru 2007. Daca intrati pe adresa web http://eur-lex.europa.eu puteti afla daca se merita sa va cumparati anul acesta ceva din afara Uniunii. In cazul taxelor la masinile de import veti avea surprize placute.

"In cazul masinilor din Uniune... nu mai sunt taxe vamale. Pentru cele care sunt produse in afara Uniunii Europene, taxa aprobata este de 10% pentru cele din SUA, Japonia si Coreea de Sud (principalii producatori de autoturisme)", a declarat Marcel Mutescu - director Directia Tarif Vamal. Daca pana acum s-au facut tot felul de speculatii legat de tarifele vamale, acum aveti o certitudine: taxele sunt mai mici decat cele de anul acesta.

Daca vreti o masina la mana a doua nu uitati si de taxele de mediu. Nu conteaza de unde vine, pentru ca tot aveti ceva de platit. Numai masinile hibrid fac exceptie. Astfel, pentru o masina care are 2.000 de centrimetri cubi si este veche de doi ani veti plati intre 945 euro si 5.400 euro. Taxa creste in functie de cat de poluanta este masina pentru care ati optat.

Antena 3 TV