Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BusinessMark si Deloitte Romania prezinta evenimentul "2019 din perspectiva vamala"

BusinessMark si Deloitte Romania prezinta evenimentul "2019 din perspectiva vamala"


BusinessMark si Deloitte Romania au placerea de a va invita la conferinta "2019 din perspectiva vamala", ce va avea loc luni, 5 noiembrie 2018, la Hotel InterContiental.

Specialistii ce se vor alatura acestui eveniment vor fi:

MIHAI PETRE - Senior Manager, Servicii de Consultanta Vamala, Deloitte Romania;
DANIELA NEAGOE - Manager, Servicii de Consultanta Vamala, Deloitte Romania;
COSMIN DINCA - Senior, Servicii de Consultanta Vamala, Deloitte Romania;
ANCA MANEA - Senior, Servicii de Consultanta Vamala, Deloitte Romania.

Temele abordate de specialisti se vor concentra pe urmatoarele puncte esentiale: Brexit (o parte dintre teme fiind: comertul UE-Marea Britanie in prezent vs. dupa 31 martie 2019, taxe vamale in comertul Marea Britanie vs. UE), masuri de salvgardare impotriva importurilor in UE de otel (produse ce se supun masurilor si tarile vizate, procedura de implementare la nivelul UE), sistemul REX (introducere in sistemul REX, conditii de inregistrare, auto-certificarea originii marfurilor etc.), proceduri simplificate de vamuire (procedura de tip "D"), noua definitie a exportatorului aplicabila de la 30 iulie 2018 (cine poate actiona ca exportator?; impactul asupra tranzactiilor in lant din perspectiva TVA), formularul de autoevaluare ANCEX (alternativa la negatia ANCEX in cazul exportului de produse cu dubla utilizare), garantii vamale (garantia globala - autorizatie obligatorie pentru regimurile speciale).

"2019 va debuta cu toata forta din perspectiva vamala. In ianuarie, dovezile de origine Form A vor fi inlocuite cu 'autocertificarea originii marfurilor' (sistemul REX) . In februarie, cel mai probabil, vom avea o taxa suplimentara de 25% la importul de produse din otel. In martie va avea loc operatiunea Brexit, toate tranzactiile intracomunitare din Romania (din UE de fapt) catre Marea Britanie vor deveni exporturi, respectiv importuri. Mai precis, acolo unde un simplu CMR era suficient pentru a documenta o tranzactie intracomunitara, din aprilie 2019, e nevoie de implicarea biroului vamal, procesarea unei declaratii vamale de import/export pentru tranzactiile cu Marea Britanie", explica MIHAI PETRE - Senior Manager, Servicii de Consultanta Vamala, Deloitte Romania.

Despre toate acestea si multe altele vom discuta pe larg in cadrul conferintei de vama si comert international " 2019 DIN PERSPECTIVA VAMALA" ce va avea loc pe 5 noiembrie in Bucuresti, Hotel Intercontinental.

Inscrierea la evenimentul "2019 din perspectiva vamala" se poate face online, pe site-ul BusinessMark - link, unde puteti regasi, totodata, mai multe detalii despre eveniment (modalitate de inscriere, structura, program, speakeri etc).

Evenimentul este adresat directorilor generali, directorilor financiari, directorilor logistica, directorilor comerciali, directorilor import-export.

"2019 din perspectiva vamala" este un eveniment organizat de BusinessMark si Deloitte Romania.

Radio-ul oficial al evenimentului: Europa FM.

Parteneri media: AGERPRES, Business24, Ziare.com, Curierul National, Financial Market, Financiarul.ro, RBE Connect, PR Box, New Money, IQ ADS, SMARK, DeBizz, Jurnalul de Afaceri, Portal Management, Administratie.ro, Global Manager, Gazeta de stiri, Spatiul Construit, PRWave, FEMEI IN AFACERI, 1asig.ro, MoneyBuzz, Monitorul de Fagaras, Matek, Social Media Romania, InTurda Media, InfoOradea, Ziarul Clujean, aktual24.ro.

Despre BusinessMark

BusinessMark este o companie de organizare evenimente business ce isi propune sa ofere mediului de afaceri romanesc un spatiu profesionist de discutii si networking.

Combinand metode de comunicare si business matchmaking, BusinessMark ofera clientilor sai modele de dezvoltare complexe, conectandu-i in mod direct cu mediul de afaceri si creand oportunitati de parteneriat strategic.

Despre Deloitte

Deloitte este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale care ofera clientilor o gama completa de servicii integrate de consultanta.

Am dezvoltat o strategie solida, la baza careia se afla o gama diversificata de servicii profesionale furnizate clientilor si un numar considerabil de industrii deservite in intreaga tara.

Punem la dispozitia clientilor nostri resurse internationale si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Diversitatea este parte integranta a identitatii noastre.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1305 ori