Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tarifele notarilor au fost liberalizate doar pe hartie. Inca nu se cunosc procedurile pe care se aplica

Tarifele notarilor au fost liberalizate doar pe hartie. Inca nu se cunosc procedurile pe care se aplica


Tarifele notarilor au fost liberalizate, insa doar pentru anumite acte si proceduri stabilite de ministrul Justitiei, potrivit unui act normativ in vigoare inca din 1 ianuarie 2013.

Totusi, desi legea se aplica de aproape jumatate de an, inca nu au fost stabilite acele documente pentru care notarii pot practica preturi libere, Ministrul Justitiei precizand ca un proiect de ordin in acest sens se afla in curs de elaborare.

Legea nr. 77/2012 pentru modificarea si completarea Legii notarilor publici si a activitatilor notariale nr.36/1995 ce prevede, printre altele, liberalizarea tarifelor notarilor, a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 386, din 8 iunie 2012 si a intrat in vigoare la data de 1 ianuarie 2013.

Concret, potrivit noilor dispozitii aplicabile deja, notarul public poate stabili, de comun acord cu solicitantul, tariful pentru serviciile prestate. Totusi, tariful liber va fi practicat doar pentru anumite acte si proceduri notariale, acestea fiind stabilite de ministrul Justitiei, la propunerea Consiliului Uniunii.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1753 ori