Evaziunea fiscala, singura sansa de a supravietui?

Joi, 23 Februarie 2012, ora 14:24
2741 citiri
Evaziunea fiscala, singura sansa de a supravietui?

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a declarat joi ca sistemul fiscal impovareaza agentii economici si singura sansa de supravietuire este aceea de a face evaziune fiscala, dar s-a aratat optimist ca pe viitor nu vor mai fi zeci de schimbari in Codul Fiscal.

"Daca vom continua cu un sistem fiscal care te impovareaza, iti scoate ochii din cap si iti da o singura sansa sa supravietuiesti si acea sansa este sa faci evaziune, nu ai de ce sa speri la transparenta (necesara listrarii la bursa - n..r).

Hai sa fim optimisti, optimisti in sens constructiv si sa vedem ca treptat, pe masura ce sistemul fiscal se simplifica, relatiile se solidifica, nu mai au loc zeci de schimbari in Codul Fiscal pe parcursul unui singur an si asa mai departe. Pe masura ce aceste lucruri se intampla se poate asigura transparenta", a spus Mugur Isarescu in cadrul conferintei "Finantarea prin bursa. Un impuls pentru economia nationala".

El a declarat ca nu doreste sa faca observatii ministrului de Finante, ci doar sa semnaleze un cerc vicios.

"Iar o sa fiu citat de unii dintre ziaristii din sala, ca Isarescu s-a dat la sistemul fiscal ...se mai enerveaza ministrul de Finante, noroc ca este tanar si nu are curaj.. iar te bagi in ograda mea. Nu aceasta este tema. Tema este aceea de a iesi dintr-un cerc vicios in care, trebuie sa o recunoastem, anteprenorul roman este acolo", a declarat Isarescu

Premierul Ungureanu cerea saptamana trecuta ca, in 60 de zile, actiunile de combatere a evaziunii fiscale in zonele alcool si produse vegetale sa aduca venituri la buget de cel putin 1,5% din PIB, precizand ca obiectivul combaterii evaziunii este unul de "siguranta nationala".

Produsul Intern Brut este prognozat pentru acest an la 579,6 miliarde lei, ceea ce presupune ca intr-un interval de doua luni sa fie varsate la buget 8,6 miliarde lei, echivalentul a aproximativ 2 miliarde euro.

#mugur isarescu declaratii evaziune fiscala, #sistem fiscal evaziune, #reglementare sistem fiscal Romania , #Taxe speciale