Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce declaratii trebuie sa depui si ce ai de platit la stat in luna martie

Ce declaratii trebuie sa depui si ce ai de platit la stat in luna martie


Potrivit calendarului publicat de ANAF, modificat intre timp prin aparitia OG nr. 8/2013, care a completat Codului fiscal, aproape 30 de obligatii fiscale trebuie indeplinite pe parcursul lunii martie de catre contribuabilii romani.

Pana in 7 martie, inclusiv, trebuie sa depuneti la Fisc:

Declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania - formular 092.

Acesta trebuie depus de contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA care utilizeaza ca perioada fiscala trimestrul calendaristic si care au efectuat o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, fiind astfel obligati sa-si modifice perioada fiscala, devenind platitori de TVA lunar.

Fiscul preciza recent ca aceasta declaratie se depune atat de persoanele juridice, cat si de persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii liberale.

Cititi mai multe despre Ce declaratii trebuie sa depui si ce ai de platit la stat in luna martie pe Avocatnet.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1607 ori