Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Microintreprinderi 2013

Ce declaratii depui in luna martie, pe noul sistem de impunere

Ce declaratii depui in luna martie, pe noul sistem de impunere


De la 1 februarie toate societatile comerciale cu capital privat care au realizat venituri de pana la 65.000 de euro in 2012, indiferent de numarul de salariati, sunt obligate sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor chiar daca pana acum ele erau platitoare de impozit pe profit.

Practic, de la 1 februarie, nicio societate privata cu venituri sub plafonul amintit sau nou-infiintata nu mai poate plati 16% impozit pe profit, ci este obligata sa aplice regimul fiscal al microintreprinderilor, care presupune plata unui impozit de 3% pe veniturile realizate. Luna martie va fi aglomerata pentru microintreprinderi, ele avand de indeplinit mai multe obligatii fiscale decat de obicei.

In 2013, toti agentii economici care, la 31 decembrie 2012, indeplinesc conditiile pentru a deveni microintreprinderi, platesc de la 1 februarie impozitul de 3% pe venituri.

Cititi mai multe despre Microintreprinderi 2013: Ce declaratii trebuie sa depui in luna martie, daca esti obligat sa aplici noul sistem de impunere pe Avocatnet.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2153 ori