Ce declaratii depui in luna martie, pe noul sistem de impunere

Marti, 05 Martie 2013, ora 12:30
2370 citiri
Ce declaratii depui in luna martie, pe noul sistem de impunere

De la 1 februarie toate societatile comerciale cu capital privat care au realizat venituri de pana la 65.000 de euro in 2012, indiferent de numarul de salariati, sunt obligate sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor chiar daca pana acum ele erau platitoare de impozit pe profit.

Practic, de la 1 februarie, nicio societate privata cu venituri sub plafonul amintit sau nou-infiintata nu mai poate plati 16% impozit pe profit, ci este obligata sa aplice regimul fiscal al microintreprinderilor, care presupune plata unui impozit de 3% pe veniturile realizate. Luna martie va fi aglomerata pentru microintreprinderi, ele avand de indeplinit mai multe obligatii fiscale decat de obicei.

In 2013, toti agentii economici care, la 31 decembrie 2012, indeplinesc conditiile pentru a deveni microintreprinderi, platesc de la 1 februarie impozitul de 3% pe venituri.

Cititi mai multe despre Microintreprinderi 2013: Ce declaratii trebuie sa depui in luna martie, daca esti obligat sa aplici noul sistem de impunere pe Avocatnet.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#declaratii fiscale martie 2013, #declaratii venituri ANAF martie, #declaratii venituri FISC , #Taxe speciale