Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oprescu nu vrea majorarea taxelor si impozitelor locale in Bucuresti

Oprescu nu vrea majorarea taxelor si impozitelor locale in Bucuresti


Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat ca nu are niciun sens sa se mareasca taxele si impozitele in Bucuresti, pentru ca nu ar fi niciun beneficiu, dar decizia va fi luata de CGMB, dupa ce apare ordonanta privind reactualizarea taxelor si impozitelor.

"Am dat in analiza la finantisti, la contabili. Nu are niciun sens (majorarea taxelor si impozitelor - n.r.). Beneficiul pentru Primarie e mic. (...) Eu nu-i mai incarc pe bucuresteni. Eu, personal, nu, dar o sa dau in analiza, in Consiliul General", a precizat Oprescu, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata de Pro TV, intrebat daca vor creste taxele si impozitele.

El a adaugat ca pe cetateni nu-i intereseaza ca este vorba de o reactualizare a taxelor si impozitelor.

Intrebat cand se va discuta in Consiliul General, Oprescu a raspuns: "Intai sa apara ordonanta (...) Ordonanta am vazut-o, e coerenta, dar e tarziu, bugetul are nevoie, dar nu aceasta este resursa".

Guvernul a adoptat o hotarare privind actualizarea taxelor si impozitelor locale cu rata inflatiei pe ultimii trei ani, respectiv majorarea acestora cu 16,05%.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca nu va publica HG privind actualizarea taxelor locale cu inflatia pana nu se va intelege foarte clar ca Guvernul nu mareste aceste taxe, iar actualizarea cu rata inflatiei se poate face doar de catre autoritatile locale, daca doresc.

"Azi in sedinta de Guvern a revenit acea Hotarare promovata de Guvernul Ungureanu, in conformitate cu legea, o Hotarare de Guvern care da voie, conform legii, conform tuturor legilor privind finantele publice locale, da voie autoritatilor locale - Consiliu Local, CGMB - sa actualizeze taxele locale cu inflatia. Nu obliga, insa", a spus Ponta.

El a precizat ca din textul HG nu se intelege acest lucru foarte clar, motiv pentur care nu o va publica inca.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2250 ori