Guvernul se cearta pe impozitele locale: Cresc sau nu cresc in 2013?

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 14:00
2251 citiri
Guvernul se cearta pe impozitele locale: Cresc sau nu cresc in 2013?

Proiectul de hotarare care reglementeaza o majorare a fost scos de pe site-ul ministerului, dupa ce premierul a declarat ca nu stia nimic despre o astfel de masura. O majorare ar fi posibila doar in urma deciziei autoritatilor locale, sustine Victor Ponta.

"Cand am vazut stirea - caci eu n-am vazut propunerea - l-am sunat pe ministrul Florin Georgescu si am spus: Domnule, ati innebunit, ce aveti? El a spus ca nu stie nimic si ca-l suna pe secretarul de stat Liviu Voinea. Il suna pe Voinea care spune: nu stiu nimic. Ca asa este la Ministerul Finantelor, este ca intr-o "scrisoare pierduta", a declarat joi premierul Victor Ponta.

Seful Guvernului a explicat ca nu este exclusa o majorare a taxelor si impozitelor, insa aceasta decizie apartine autoritatilor locale si nu este obligatorie.

"O data la trei ani, conform legii, autoritatile locale au voie, nu obligatia, sa actualizeze taxele locale cu inflatia. Pentru asta, Ministerul Finantelor da o hotarare care spune cat este inflatia si cat este maximul cu care pot sa mareasca, dupa care, de la anul, primarul, daca considera ca are nevoie de mai multe venituri, impreuna cu consiliul local, poate sa mareasca anumite taxe", a adaugat Ponta.

Ponta: Primarii decid daca majoreaza impozitele din 2013

Potrivit informatiilor postate marti, 2 octombrie pe site-ul oficial al Ministerului Finantelor Publice, majoritatea impozitelor, taxelor locale si amenzilor ar fi trebuit sa creasca de la 1 ianuarie 2013 cu 16,05%, prin indexarea la rata inflatiei cumulata pentru perioada 2010 - 2012.

Taxe si impozite mai mari in 2013. Care sunt modificarile

Aceasta majorare ar fi trebuit sa aduca la bugetul de stat venituri suplimentare anuale de 531 milioane de lei, in urmatorii trei ani.

Impozitele si taxele locale ar putea creste de la 1 ianuarie 2013 cu 16%

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxe impozite Romania majorare, #Ponta declaratii majorare taxe, #Ponta taxe impozite Romania , #Taxe locale