Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fiscul a completat procedura prin care administratorii pot fi obligati sa plateasca datoriile unei firme cu restante la stat

Fiscul a completat procedura prin care administratorii pot fi obligati sa plateasca datoriile unei firme cu restante la stat


Agentia Nationala de Administrare Fiscala a completat, printr-un act normativ publicat marti, procedura prin care reprezentantii legali ai unei firme cu datorii pot fi obligati sa plateasca restantele, procedura aplicabila de la inceputul lunii februarie a acestui an.

Mai exact, Fiscul a modificat Anexa 1 a Ordinului ANAF nr. 127/2014 prin Ordinul ANAF nr. 2869/2014, publicat in Monitorul Oficial nr. 693 din 23 septembrie.

Actul normativ publicat marti completeaza prevederile ordinului din februarie si clarifica anumite aspecte referitoare la procedura atragerii raspunderii in solidar.

Codul de procedura fiscala, prin articolele 27 si 28, permite angajarea raspunderii in solidar a tuturor persoanelor care cu rea-credinta, au determinat nedeclararea sau neachitarea obligatiilor fiscale ale unei firme la scadenta. Aceste persoane pot fi administratori, asociati, actionari, directori, care au condus la insolvabilitatea societatii, in scopul sustragerii de la plata datoriilor catre stat.

Citeste mai multe despre Fiscul a completat procedura prin care administratorii pot fi obligati sa plateasca datoriile unei firme cu restante la stat pe Avocatnet.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2358 ori