Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cu cat vei fi penalizat de stat, daca nu iti platesti taxele la timp?

Cu cat vei fi penalizat de stat, daca nu iti platesti taxele la timp?


Nivelul dobanzii pentru neachitarea la timp a taxelor si a impozitelor s-a modificat in martie 2014, in timp ce penalitatea de intarziere a ramas neschimbata anul trecut.

De asemenea, anul trecut s-a stabilit ca dobanzile si penalitatile de intarziere pot fi esalonate la plata. Toate aceste aspecte referitoare la regimul dobanzilor si penalitatilor de intarziere este valabil si pentru 2015.

Contribuabilii care nu achita la timp taxele si impozitele catre stat vor plati in 2015, la fel ca si pana acum, dobanzi si penalitati de intarziere. Nivelul penalitatii de intarziere valabil anul acesta a ramas neschimbat fata de anul trecut, in timp ce nivelul dobanzii a fost modificat la 1 martie 2014.

Codul de procedura fiscala prevede ca penalitatile de intarziere au caracter sanctionatoriu si se calculeaza pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv.

Citeste continuarea articolului "Cu cat vei fi penalizat de stat, daca nu iti platesti taxele la timp?" pe Avocatnet.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2222 ori