Ministrul Transporturilor confirma. Rovinieta s-ar putea scumpi

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 13:27
2430 citiri
Ministrul Transporturilor confirma. Rovinieta s-ar putea scumpi

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a admis, joi, ca se analizeaza oportunitatea majorarii pretului rovinietei, dar a evitat sa inainteze un procentaj in acest sens.

"In momentul acesta, se discuta subiectul rovinietei si analizam oportunitatea majorarii pretului. In momentul in care vom avea un raspuns, o sa-l comunicam", a spus Manescu, in cadrul unui eveniment de profil.

Potrivit unui proiect al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine (DPIIS), de modificare a legislatiei privind tarifele de utilizare a infrastructurii rutiere, costul rovinietei valabile pentru sapte zile, 30 de zile, respectiv 12 luni s-ar putea scumpi cu pana la 66%, ajungand la sumele de 5, 10 si 32 de euro, inclusiv TVA, fata de 3, 7 si 28 de euro, cat se plateste in prezent.

In acelasi timp, se propune un nivel de sase euro pentru o perioada de valabilitate a rovinietei de 10 zile.

Pentru vehiculele de transport marfa de pana la 3,5 tone, tarifele pentru 7 zile si 12 luni se majoreaza de la 6 la 7 euro, respectiv de la 96 de euro la 100 euro, insa scad pentru intervalul de 30 zile, de la 16 euro la 14 euro.

Conform documentului citat, va fi majorat nivelul tarifelor aplicate in cazul autovehiculelor si a vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone, in cazul acestora nivelul existent inregistrand cele mai mici valori din Uniunea Europeana.

In plus, proiectul de ordonanta va elimina posibilitatea de exceptare a vehiculelor utilizate exclusiv in transportul public local de persoane pe raza teritorial - administrativa a unei localitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tarife rovinieta, #Ramona Manescu rovinieta, #pret rovinieta , #Taxa rovinieta