Victor Ponta vrea ca restituirea taxei auto sa se faca pe baza unui act normativ

Joi, 09 August 2012, ora 15:34
3353 citiri
Victor Ponta vrea ca restituirea taxei auto sa se faca pe baza unui act normativ

Guvernul va trebui sa adopte un act normativ prin care sa fie restituita taxa auto incasata ilegal, eliberand astfel instantele de procesele intentate statului pentru rambursarea banilor, a declarat premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a discutat joi cu secretarii de stat din Ministerul Justitiei, pentru a gasi o solutie cu privire la procesele de restituire a taxei auto.

Victor Ponta este ministru interimar al Justitiei.

Victor Ponta, interimar la Justitie

In opinia sa, decizia guvernelor anterioare de a indemna proprietarii de vehicule sa dea statul in judecata pentru a-si recupera taxa auto incasata ilegal a fost incorecta si imorala.

El a concluzionat ca singura solutie de rezolvare a situa?iei este adoptarea unui act normativ care sa recunoasca datoriile Guvernului.

Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, promulgata la inceputul anului, prevede o reducere a taxei de poluare cu pana la 25%, dand posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, proprietarii de masini sa poata solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita.

Cum schimba taxa auto, aplicabila din 2013, regulile pietei auto second-hand

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#restituire taxa auto, #Victor Ponta taxa auto, #taxa auto act normativ , #Taxa auto