Taxa second-hand poate fi contestata

Joi, 24 Ianuarie 2008, ora 08:28
1379 citiri
Taxa second-hand poate fi contestata

Acest avantaj pentru cei care cumpara, incepand de la 1 iulie masini uzate este insotit de triplarea taxelor pentru inmatricularea unei masini noi.

Romanii care isi vor cumpara din iulie masini second-hand vor putea contesta nivelul taxei auto de prima inmatriculare la administratiile financiare, conform ordonantei de urgenta care va fi aprobata saptamana viitoare de executiv.

Actul normativ va cuprinde modificarile pentru taxa auto convenite cu oficialii Uniunii Europene, dar nu se va aplica retroactiv. Pentru motive precum o uzura mai mare a masinii fata de media normala sau pentru o mica lovitura suferita de masina anterior achizitionarii, proprietarul roman poate cere examinarea si aplicarea unui nivel mai mic al taxei, pe motiv ca durata de viata a autovehiculului a fost afectata. Examinarea va fi facuta de Registrul Auto Roman, dupa cum ne-a declarat Adrian Ciocanea, seful Departamentului pentru Afaceri Europene.

Nediscriminarea nu mai e o conditie

Potrivit lui Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor, procedura de infringement (incalcare) declansata de oficialii europeni impotriva Romaniei pe tema taxei second-hand va fi suspendata cand modificarile vor fi aprobate si de parlament.

Modificarile propuse de partea romana si acceptate de UE prevad ca taxa sa creasca in cazul masinilor noi la peste 400 de euro si sa scada in cazul celor vechi, astfel incat sa nu se ajunga la cazul aberant in care taxa este mai mare decat valoarea de piata a autoturismului.

Evenimentul Zilei

Bloombiz

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.