Taxa auto a fost adoptata de Parlament. Vezi cine plateste

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 19:28
2098 citiri
Taxa auto a fost adoptata de Parlament. Vezi cine plateste

Taxa de poluare auto a fost adoptata, joi, de Camera Deputatilor, astfel ca, odata promulgata, legea va intra in vigoare, iar romanii care si-au cumparat masina inainte de 2007, din tara sau strainatate, o vor plati cu ocazia primei vanzari.

"Proiectul de Lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, initiat de Ministerul Mediului si Padurilor, a fost aprobat de Camera Deputatilor in sedinta de joi si va intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei", se arata intr-un comunicat de joi al ministerului.

Actul normativ prevede, pe de-o parte, o reducere a taxei de poluare cu pana la 25 la suta fata de variantele anterioare, astfel ca cei care au platit-o in vechea forma pot cere rambursarea diferentei.

Pe de alta parte, noua lege incearca sa aplice principiul "poluatorul plateste", astfel ca noua taxa de poluare "va fi platita, o singura data, atat pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent daca autovehiculul este produs in tara sau strainatate, cat si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007 pentru care nu a fost platita o astfel de taxa".

"Pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitata la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, in cazul instrainarii acestora, dupa ce intra in vigoare aceasta lege", arata Ministerul Mediului, in comunicatul citat.

#taxa auto, #taxa auto vanzare masini, #adoptare taxa auto , #Taxa auto