Ponta: Taxa auto va deveni timbru de mediu

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 13:15
3993 citiri
Ponta: Taxa auto va deveni timbru de mediu

Premierul Victor Ponta a anuntat, in cadrul sedintei de Guvern de vineri, ca taxa auto va fi modificata in asa fel incat sa devina una de mediu.

In opinia sa, pana la sfarsitul anului, isi va da acordul si Comisia Europeana asupra propunerii pentru noua taxa auto.

Ponta s-a aratat convins ca taxa auto trebuie modificata. "Taxa de inmatriculare se schimba, de asemenea. Masinile mai poluate vor plati mai mult, iar cele cu motoare mai noi vor achita mai putin", a spus Ponta, potrivit unei interventii la Digi24.

Seful guvernului a mentionat ca modul in care a fost reglementata taxa de prima inmatriculare nu a fost o taxa de protectie a mediului si din aceasta cauza Romania a fost "taxata de Comisia Europeana, iar oamenii au platit sume pe care nu trebuiau sa le plateasca".

Taxa auto a fost suspendata pana la 31 decembrie 2012, dar va reintra in vigoare in aceasta luna. Actul normativ prevede o reducere a taxei de poluare cu pana la 25% si exista posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea legii, contribuabilii sa poata solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de bani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxa auto 2013, #ponta modificare taxa auto, #taxa auto , #Taxa auto