Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Legea privind taxa auto, promulgata de Traian Basescu

Legea privind taxa auto, promulgata de Traian Basescu


Presedintele Traian Basescu a semnat joi decretul pentru promulgarea Legii privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Noua lege privind taxa auto prevede o reducere acesteia cu pana la 25%.

Actul normativ da posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, contribuabilii sa poata solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita.

Taxa de poluare va fi platita o singura data, atat pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent daca autovehiculul este produs in Romania sau in strainatate, cat si pentru cele inmatriculate inainte de 2007 pentru care nu a fost platita o astfel de taxa, prevede acelasi act normativ.

Pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitata la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, in cazul instrainarii acestora, dupa intrarea in vigoare a legii.

Modalitatea de calcul a taxei este unitara pentru toate situatiile in care aceasta se achita. Aceasta se calculeaza pe baza unor criterii obiective (tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisia de CO2 si norma de poluare), luand in considerare si deprecierea autoturismului.

Statul va incasa anual in urma aplicarii noii variante a taxei de poluare peste 330 de milioane de lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 2481 ori