Cand va fi aprobata noua taxa de mediu

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 13:35
3570 citiri
Cand va fi aprobata noua taxa de mediu

Noua taxa de mediu nu este in acest moment definitivata, urmand ca decizia de adoptare a ei sa fie luata in urma unei dezbateri, a declarat luni ministrul Mediului, Rovana Plumb.

"Noua taxa, in momentul in care va fi definitivata, va fi facuta publica. Vreau sa asiguram ca nu se va lua nici o decizie decat dupa o dezbatere publica", a precizat Rovana Plumb la sediul central al PSD.

Potrivit ministrului, taxa de mediu este un instrument care contribuie la implementarea si dezvoltarea proiectelor de mediu.

Ministrul Mediului a adaugat ca acest concept al timbrului de mediu se are in vedere a fi finalizat la adoptarea bugetului pe acest an.

Rovana Plumb a mai spus ca principiul de baza in acest sens este cel potrivit caruia poluatorul plateste, acesta fiind principul de baza care sta la baza conceptului de timbru de mediu.

Nu in ultimul rand, social-democratul a aratat ca in cazul dezbaterii publice se va tine cont de normele Comisiei Europene cu care va exista de altfel un dialog in acest sens pentru a nu se risca procedura de infrigement.

Ea a remarcat in context ca in acest moment exista in Romania foarte multe masini care polueaza.

#taxa poluare, #taxa mediu, #taxa auto 2013 , #Taxa auto

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Mafia bulgară profită după intrarea parțială în Schengen. Schema prin care economia subterană din țara vecină câștigă bani grei
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  6. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  7. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere
  10. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc