Cand va fi aprobata noua taxa de mediu

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 13:35
3570 citiri
Cand va fi aprobata noua taxa de mediu

Noua taxa de mediu nu este in acest moment definitivata, urmand ca decizia de adoptare a ei sa fie luata in urma unei dezbateri, a declarat luni ministrul Mediului, Rovana Plumb.

"Noua taxa, in momentul in care va fi definitivata, va fi facuta publica. Vreau sa asiguram ca nu se va lua nici o decizie decat dupa o dezbatere publica", a precizat Rovana Plumb la sediul central al PSD.

Potrivit ministrului, taxa de mediu este un instrument care contribuie la implementarea si dezvoltarea proiectelor de mediu.

Ministrul Mediului a adaugat ca acest concept al timbrului de mediu se are in vedere a fi finalizat la adoptarea bugetului pe acest an.

Rovana Plumb a mai spus ca principiul de baza in acest sens este cel potrivit caruia poluatorul plateste, acesta fiind principul de baza care sta la baza conceptului de timbru de mediu.

Nu in ultimul rand, social-democratul a aratat ca in cazul dezbaterii publice se va tine cont de normele Comisiei Europene cu care va exista de altfel un dialog in acest sens pentru a nu se risca procedura de infrigement.

Ea a remarcat in context ca in acest moment exista in Romania foarte multe masini care polueaza.

#taxa poluare, #taxa mediu, #taxa auto 2013 , #Taxa auto