Amanarea taxei auto, o decizie buna?

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 19:36
2640 citiri
Amanarea taxei auto, o decizie buna?

Faimoasa taxa auto de prima vanzare pentru masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007 mai are aproximativ o saptamana de trait, inainte ca ea sa fie amanata pentru 2013. Suspendarea acestei taxe vine dupa o lunga lista de acuze aduse Guvernului. Business24 te invita sa isi spui parerea!

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely a propus coalitiei de guvernare ca taxa de prima vanzare pentru masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007 sa fie suspendata pentru aproximativ un an, perioada in care sa fie achitata doar taxa de poluare, redusa cu 25%.

El a cerut reanalizarea Legii si amanarea sa, deoarece proprietarii de masini nu au inteles complet sistemul si nu au avut, astfel, timp suficient sa isi vanda autovehiculele invechite. Un alt argument a fost ca taxa pe care trebuie sa o achite cumparatorul depaseste, de multe ori, valoarea masinii, au declarat surse aproapiate situatiei.

Taxa de prima vanzare vine in locul unei alte taxe auto care a scandalizat opinia publica, dar de data aceasta vine la cerinta Comisiei Europene si nu la propunerea Guvernului. Ea a fost aprobata de Executiv in luna septembrie, pentru ca in octombrie si decembrie sa fie adoptata de Senat si, respectiv, Camera deputatilor. Publicarea in Monitorul Oficial a fost facuta pe 10 ianuarie pentru a fi aplicata incepand cu 13 ianuarie 2012.

Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule prevede o reducere a taxei de poluare cu pana la 25%, dand posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, proprietarii de masini sa poata solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sondaj Business 24, #amanare taxa auto, #taxa auto 2012 , #Taxa auto