Una dintre cele mai performante industrii e lovita in plin de primele masuri ale Guvernului Grindeanu

Joi, 12 Ianuarie 2017, ora 12:07
888 citiri
Una dintre cele mai performante industrii e lovita in plin de primele masuri ale Guvernului Grindeanu
Foto: Arhiva/Ziare.com

Eliminarea plafonului de 5 salarii medii la plata contributiilor pentru pensii si sanatate anuntata saptamana trecuta de Guvernul Grindeanu loveste in plin sectorul IT din Romania, mai ales in conditiile in care masura a fost luata de pe o luna pe alta, fara o consultare a reprezentantilor industriei si fara o notificare prealabila.

Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS), care grupeaza cei mai mari jucatori din domeniu, printre care se numara Bitdefender, Adobe, Accenture, Microsoft, Oracle sau Totalsoft, arata ca masura luata de Guvern pune frana acestui sector, in conditiile in care industria IT a avut cea mai mare crestere din 2008 incoace si a sustinut economia Romaniei.

"Referitor la recenta masura a Guvernului de modificare a Codului fiscal si eliminarea plafonului de 5 salarii medii pe economie pentru plata contributiilor CAS si CASS si aplicabilitatea sa in termen foarte scurt, ANIS este de parere ca aceasta nu contribuie la un mediu stabil in... citeste mai departe despre "Una dintre cele mai performante industrii e lovita in plin de primele masuri ale Guvernului Grindeanu" pe Ziare.com

#taxe pensii salarii mari, #guvern PSD salarii mari impozitare , #Stiri Taxe si impozite