Un senator PSD propune scutirea de CASS pe drepturi de autor, daca ai si salariu

Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 20:22
928 citiri
Un senator PSD propune scutirea de CASS pe drepturi de autor, daca ai si salariu
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorul PSD, Ioan Vulpescu, a propus un amendament la proiectul de lege privind OUG de modificare a Codului Fiscal, prin care contribuabilii care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala sa nu datoreze contributii pentru asigurarile sociale, cat timp sunt si salariati.

"Contribuabilii care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, indiferent de nivelul veniturilor, nu datoreaza contributiile prevazute pentru asigurarile sociale de sanatate pentru perioada in care au si calitatea de salariati", prevede amendamentul depus de senatorul social-democrat.

In prezent, contribuabilii care au venituri din drepturi de autor, si care in acelasi timp sunt si salariati, datoreaza contributiile prevazute pentru asigurarile sociale de sanatate pentru ambele venituri.

Comisia de Buget a Senatului a amanat azi, a doua oara, adoptarea unui raport la OUG de modificare a Codului Fiscal.

Citeste mai multe despre motivele amanarii si de ce Teodorovici vede ca unica solutie alta ordonanta

Initial, raportul pe noua forma a Codului Fiscal ar fi trebuit dat saptamana trecuta.

Asta in conditiile in care oricum normele de aplicare ale OUG sunt inca in lucru la Ministerul de Finante si firmele sunt blocate pentru ca nu isi pot face bugetul pe 2018.

Iata ce spunea ieri Teodorovici despre masurile fiscale luate de Guvern: De la Finante, in afara de lacrimi si suspine nu cred ca vom obtine altceva ...citeste mai departe despre "Un senator PSD propune scutirea de CASS pe drepturi de autor, daca ai si salariu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#drepturi de autor CASS , #Stiri Taxe si impozite