Un senator PNL arata cum a cosmetizat Guvernul executia bugetara: Investitiile sunt la minimul ultimilor 5 ani. Nu s-au rambursat firmelor banii din TVA

Miercuri, 26 Aprilie 2017, ora 15:30
2557 citiri
Un senator PNL arata cum a cosmetizat Guvernul executia bugetara: Investitiile sunt la minimul ultimilor 5 ani. Nu s-au rambursat firmelor banii din TVA
Foto: Ziare.com

Senatorul PNL Florin Citu, membru in Comisia de Buget, a declarat miercuri ca Guvernul a "cosmetizat" executia bugetara pe primele trei luni ale anului 2017 pentru a arata un surplus, explicand ca investitiile sunt la minimul ultimilor 5 ani, iar banii din TVA nu au fost rambursati firmelor.

"Cifrele pe care le-am primit de la Ministerul de Finante si de la ANAF confirma ca au fost taiate investitiile si ca nu s-au rambursat banii din TVA doar pentru a cosmetiza executia bugetara si pentru a arata un surplus pe primele trei luni.

Avem un minim al investitiilor de 0,2% din PIB pentru ultimii 5 ani, cred, fata de anul trecut, cand aveam 0,6% din PIB pe primul trimestru, iar la rambursarile din TVA s-a rambursat mai putin in primul trimestru cu un miliard de lei.

Nu stim cine a luat decizia aici de a se rambursa mai putin. De obicei se rambursa in medie 1,2 miliarde. Ceea ce ar trebui sa stie Ministerul de Finante este ca acesti bani nu apartin Guvernului (...) nu sunt ai statului, sunt banii companiilor care au nevoie de acesti bani", a declarat Florin Citu.

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, joi, in debutul sedintei Executivului, ca potrivit celor mai recente date ale Ministerului Finantelor, in primele trei luni ale acestui an a fost inregistrat un excedent bugetar de peste 1,64 miliarde lei, respectiv 0,2% din PIB si ca s-au creat 62.000 de noi locuri de munca in primele luni ale anului, Romania ajungand astazi la o rata a somajului "minim istoric" in ultimii 27 de ani.

"Imi face placere sa va anunt ca azi e o zi proasta pentru toti acei apostoli ai austeritatii si anume: am primit cele mai recente date de la Ministerul Finantelor si nu numai si pot sa va anunt ca in primele trei luni ale anului avem excedent bugetar. Concret, ultimele estimari ale executiei bugetare aferente primului trimestru arata ca vom inregistra un excedent de peste 1,64 de miliarde de lei, adica 0,2% din PIB", a anuntat premierul.

Seful Executivului a precizat ca veniturile totale la bugetul general consolidat vor fi cu aproape 4 miliarde de lei mai mari decat in trimestrul I al anului 2016, ceea ce inseamna o crestere de 7,2%.

Cum a ajuns Grindeanu sa se laude cu cresterile de incasari din TVA: Amana rambursarile si pune firmele in dificultateFiscul isi revine dupa socul din ianuarie: In februarie, a colectat cu aproape 7% mai mult ca-n 2016 ...citeste mai departe despre "Un senator PNL arata cum a cosmetizat Guvernul executia bugetara: Investitiile sunt la minimul ultimilor 5 ani. Nu s-au rambursat firmelor banii din TVA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Florin Citu investitii, #Florin Citu rambursari TVA, #Guvern Grindeanu rambursari TVA , #Stiri Taxe si impozite