TVA redus la alimente, dar nu la alimentul de baza? Producatorii cer 9% pentru cartof

Marti, 03 Martie 2015, ora 19:37
1158 citiri
TVA redus la alimente, dar nu la alimentul de baza? Producatorii cer 9% pentru cartof
Foto: Spectator

Fermierii mari si mici din Romania cultivatori de cartofi doresc ca acest produs sa fie inclus pe lista alimentelor la care TVA sa fie redus cu 9%, cartoful fiind considerat a doua paine a tarii si un aliment care va intra in sistemul de asigurare a sigurantei alimentare in Romania.

"Cea mai mare problema a fermierilor care produc cartofi este cea economica. Pretul cartofului este sub cel de productie, fermierul fiind obligat sa vanda cu 0,35-0,40 de bani un kg, iar pretul de productie este de 0,55 de bani. Trebuie un sprijin substantial, si cand spun sprijin substantial ma refer la decizia care este acum in discutie publica pentru noul Cod Fiscal privind reducerea cu 9% a TVA la o serie de alimente, iar noi dorim ca si cartoful sa fie inclus pe aceasta lista.

Am facut demersuri la Ministerul de Finante si la Ministerul Agriculturii si speram ca din anul 2016 acest lucru sa se intample", a declarat marti, pentru AGERPRES, dr. Gheorghe Botoman, presedintele Federatiei Nationale a ...citeste mai departe despre "TVA redus la alimente, dar nu la alimentul de baza? Producatorii cer 9% pentru cartof" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cartof lista alimente TVA mic , #Stiri Taxe si impozite