Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

TVA de 18% in Romania: Ce a uitat sa spuna Guvernul

TVA de 18% in Romania: Ce a uitat sa spuna Guvernul
Guvernul planuieste sa reduca taxa pe valoare adaugata (TVA) in urmatorii ani, dupa cum se arata in proiectul noului Cod Fiscal, insa masura aduce si lucruri bune, si lucruri rele, arata Ioana Iorgulescu, senior manager la divizia de asistenta fiscala si juridica a firmei EY Romania.

Modificarile propuse in Codul Fiscal vizeaza si reducerea cotei standard de TVA de la 24% la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016 si la 18% incepand cu 1 ianuarie 2018. De asemenea, se propune o cota redusa de TVA de 9% la carne, peste, legume si fructe.

Capcanele ascunse in noul Cod Fiscal Interviu

"Masurile sunt menite sa sustina si sa impulsioneze economia si sa determine o crestere a veniturilor clasei de mijloc. Desi binevenita, aplicarea de la 1 ianuarie 2016 a modificarilor propuse ar crea un deficit bugetar de aproximativ 16 miliarde de lei, pe care Guvernul sustine ca il poate recupera treptat incepand cu 2015.

Dupa majorarea cotei standard de TVA de la 19% la 24% in 2010, evaziunea fiscala... citeste mai departe despre "TVA de 18% in Romania: Ce a uitat sa spuna Guvernul" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1200 ori