Tudose vrea impozit pe cifra de afaceri, dar gradual si doar pentru unele tipuri de activitati (Surse)

Luni, 03 Iulie 2017, ora 16:54
1220 citiri

Premierul Mihai Tudose ar fi de acord cu un impozit pe cifra de afaceri pentru companii, dar gradual si doar pe unele tipuri de activitati.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de News.ro, premierul asteapta rezultatul simularilor Ministerului de Finante privind impozitul pe cifra de afaceri si ulterior va lua o decizie in acest sens.

Tudose ar fi de acord cu un impozit pe cifra de afaceri pentru companii, dar gradual si doar pe unele tipuri de activitati, o decizie in acest sens urmand sa fie luata pana la toamna, au mai spus sursele guvernamentale.

Modificari radicale in programul PSD, cu impact major pentru firme si populatie: Nu mai scade TVA, se introduc impozitul pe cifra de afaceri si taxa de solidaritate

Noul program de guvernare al coalitiei PSD-ALDE prevede ca toate firmele din Romania vor plati, de la 1 ianuarie 2018, un impozit pe cifra de afaceri in locul impozitului pe profit, care va disparea.

Masura, o mare noutate fiscala, aduce beneficii statului, care incaseaza bani indiferent daca firmele fac sau nu profit, si dezavantajeaza puternic companiile, mai ales cele aflate la inceput de drum, care vor plati sume tot mai mari pe masura ce se dezvolta.

Masurile sunt justificate de PSD prin faptul ca Romania are cel mai mic grad de colectare a veniturilor la buget din Uniunea Europeana, insa au fost criticate dur de patronate si de oamenii de afaceri.

De ce vor plati toate companiile impozit pe cifra de afaceri? De vina sunt multinationalele, zice DragneaImpozitul pe cifra de afaceri va fi o lovitura crunta pentru mediul de afaceri. Firmele se vor muta in alte state UEDarius cel vesel si comuna primitiva fiscalaImpozitul pe cifra de afaceri sau cum ne mai distrugem economiaFost consilier al lui Ciolos: Impozitul pe cifra de afaceri e un barbarism fiscal. Va avea consecinte negative pentru investitii si dezvoltarea afacerilor ...citeste mai departe despre "Tudose vrea impozit pe cifra de afaceri, dar gradual si doar pentru unele tipuri de activitati (Surse)" pe Ziare.com

#Tudose impozit cifra de afaceri, #impozit cifra de afaceri Guvern PSD , #Stiri Taxe si impozite