Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tudose acuza evaziunea fiscala in cazul anagajatilor platiti part-time

Tudose acuza evaziunea fiscala in cazul anagajatilor platiti part-time

Guvernul a aprobat, joi, in sedinta, o ordonanta prin care angajatorii sunt obligati la plata contributiilor CAS si CASS la nivelul salariului minim, astazi de 1.450 lei, pentru angajatii part-time, indiferent daca remuneratia este sub nivelul salariului minim.

"Vom lua in dezbatere un act normativ foarte discutat in ultimul timp, care implementeaza plata CAS si CASS de catre angajator la nivelul salariului minim pe economie pentru angajatii cu part-time.

In fapt, devenise o practica si este astazi o practica - angajatii sa fie tinuti cu part-time cu patru ore, cu cinci ore, cu doua ore si platit diferenta pana la salariul minim din mana, la negru, eludand statul", a declarat premierul la inceputul sedintei Executivului.

Mihai Tudose a precizat ca studentii, pensionarii si elevii vor fi exceptati de la prevederile actului normativ.

Tot printre exceptii se afla ucenicii in varsta de pana la 18 ani, persoanele cu dizabilitati carora li s-a recunoscut prin lege dreptul de a lucra mai putin de 8 ore pe zi sau cei care obtin venituri din mai multe contracte de munca dintre care unul cu norma intreaga.

La acest moment, din calculul guvernantilor rezulta ca sunt, in total, 500.000 de contracte de munca part-time.

Obligatia de plata la acest nivel a contributiei la pensie si sanatate pentru contracte part-time este prevazuta, in noul program de guvernare, sa fie introdusa din luna august a acestui an. Initial, termenul avansat, prin programul de convergenta trimis in primavara la Comisia Europeana, era luna iunie.

Citeste si:

Guvernul vrea CAS si CASS platite de angajatori pentru contractele part-time la nivelul salariului minimImpozitarea angajatilor cu contract part-time la nivelul salariul minim brut. Ce urmareste Guvernul si pe cine afecteazaUn deputat USR acuza: PSD a mintit in campanie, angajatii part-time vor plati impozite mai mari ...citeste mai departe despre "Tudose acuza evaziunea fiscala in cazul anagajatilor platiti part-time" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1074 ori