Teodorovici ne anunta ca site-ul ANAF functioneaza: Prezint scuzele mele catre toti contribuabilii

Joi, 22 Martie 2018, ora 13:12
1103 citiri

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a cerut scuze celor care au avut de suferit din cauza nefunctionarii site-ului ANAF din ultimele zile.

El a subliniat ca in momentul de fata site-ul este functional, precizand ca in curand se va realiza un contract de mentenanta.

"Este o situatie pe care o stim cu totii. De ani de zile, din pacate, in zona de Fisc toata infrastructura IT este invechita. Astazi s-a dat drumul la zona de site. S-a lucrat zi si noapte pentru a se gasi o solutie. Vom avea un contract de mentenanta pentru a asigura si pe viitor, pentru ca astazi nu exista un contract de mentenanta si este un alt motiv pentru care lucrurile s-au intamplat in acest fel.

Vom anunta in urmatoarea perioada si solutia finala pe care Ministerul de Finante o va decide in ceea ce inseamna zona de IT. Fara o reforma clara, lucrurile raman asa cum sunt. Prezint scuzele mele catre toti contribuabilii care in aceste zile au avut nemultumiri pentru ca sistemul nu a functionat", a declarat Eugen Teodorovici.

Este insa de precizat ca cei care au accesat site-ul ANAF in momentul in care era nefunctional pot intampina probleme si acum. Astfel, este necesar sa goliti memoria cache si sa stergeti cookie-urile.

Totodata, ministrul de Finante a sustinut ca nu exista riscul de a pierde creditul obtinut de ANAF de la Banca Mondiala pentru a reforma sistemul IT.

"Nu exista riscul de a pierde banii de la Banca Mondiala. Am avut o discutie cu echipa Bancii Mondiale", a explicat Teodorovici.

Liberala Hilde Brandl, presedinte al Organizatiei Oamenilor de Afaceri din PNL-Bucuresti, a acuzat miercuri ca site-ul ANAF este nefunctional de cateva zile, in conditiile in care institutia a avut un credit de aproape 100 de milioane de dolari de la Banca Mondiala, tocmai pentru a reforma sistemul IT. De altfel, asupra infrastructurii IT in colaps avertizase, la inceputul anului, si Curtea de Conturi.

Hilde Brandl a solicitat procurorilor sa ancheteze cum au fost cheltuiti banii Bancii Mondiale pentru reforma sistemului IT de la ANAF, dar sugereaza si un raspuns: "Pe consultanta".

"Site-ul ANAF pe care il utilizau de obicei zeci de mii de persoane zilnic este de mai multe zile in mentenanta. Situatia este absurda in conditiile in care institutia a avut un credit de 91 de milioane de dolari de la Banca Mondiala, bani ce erau destinati reformarii sistemului IT din ANAF si transformarii acesteia intr-o institutie prietenoasa cu clientii si utilizatorii", sustine Hilde B ...citeste mai departe despre "Teodorovici ne anunta ca site-ul ANAF functioneaza: Prezint scuzele mele catre toti contribuabilii" pe Ziare.com

#site ANAF nefunctional, #bani Banca Mondiala ANAF , #Stiri Taxe si impozite