Taxele scolare, excursiile si taberele pentru copii ar putea fi cheltuieli deductibile - proiect de lege

Duminica, 02 Iulie 2017, ora 18:20
1153 citiri
Taxele scolare, excursiile si taberele pentru copii ar putea fi cheltuieli deductibile - proiect de lege
Foto: Ziare.com

Unele dintre cheltuielile cu copiii salariatilor din companii ar putea sa intre la cheltuieli deductibile. Printre acestea se numara taxe de scolarizare sau cheltuieli pentru tabere si excursii, potrivit unui proiect de lege.

Este vorba despre o initiativa legislativa a senatorului PSD Eugen Teodorovici, fost ministru de Finante in perioada premierului Victor Ponta, scrie Profit.ro.

Potrivit initiativei lui Teodorovici, care va intra in dezbatere in sesiunea din toamana, vor fi deductibile taxe de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar acreditat in limita echivalentului in lei a sumei de 7.000 de euro pe an. Este vorba despre copii salariatilor, administratorilor sau contribuabililor, in cazul unei persoane juridice sau in cazul unor activitrati independente.

De asemenea, vor fi deductibile si tabere, excursii si alte activitati educative extracurriculare si extrascolare, in limitra echivalentului in lei de 500 de euro pe an.

Totul se va deconta in baza unor documente justificative.

"Cuprinderea unui numar sporit de elevi in invatamantul preuniversitar privat a avut ca efect si inregistrarea unor importante economii la bugetul de stat.

Din aceasta perspectiva apare ca evidenta necesitatea de a se aduce unele corectii legislatiei in vigoare astfel incat sa se elimine o serie de discriminari, inclusiv de ordin fiscal, atat intre scolile de stat si cele private, intre invatamantul universitar si preuniversitar, cat si intre sistemul de invatamant si alte domenii cum ar fi spre exemplu cel al sanatatii.

Modificarea legislativa vizeaza crearea unui cadru legislativ care sa permita imbunatatirea sistemului educational preuniversitar din Romania", sustine fostul ministru de Finante.

Modificari radicale in programul PSD, cu impact major pentru firme si populatie: Nu mai scade TVA, se introduc impozitul pe cifra de afaceri si taxa de solidaritateDe ce vor plati toate companiile impozit pe cifra de afaceri? De vina sunt multinationalele, zice DragneaFost consilier al lui Ciolos: Impozitul pe cifra de afaceri e un barbarism fiscal. Va avea consecinte negative pentru investitii si dezvoltarea afacerilor ...citeste mai departe despre "Taxele scolare, excursiile si taberele pentru copii ar putea fi cheltuieli deductibile - proiect de lege" pe Ziare.com

#taxe scolarizare deductibile firme, #Teodorovici cheltuieli scolarizare deductibile , #Stiri Taxe si impozite