Taxarea inversa la cereale expira in 31 mai

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 12:46
1830 citiri
Taxarea inversa la cereale expira in 31 mai

De la 1 iunie 2013, agentii economici nu mai pot beneficia de taxare inversa pentru livrarea in interiorul tarii a unor bunuri din sectorul cerealelor si plantelor tehnice.

Masura, introdusa in 2011 cu acordul Comisie Europene, putea fi aplicata de Romania numai timp de doi ani. Autoritatile au solicitat deja la Bruxelles prelungirea acestui termen, astfel incat tara noastra sa poata aplica in continuare taxarea inversa la cereale.

Dan Manolescu, secretar de stat in Ministerul Finantelor, a explicat miercuri intr-o conferinta pe teme fiscale ca autoritatile romane au solicitat in martie Comisiei Europene sa prelungeasca masura de taxare inversa la cereale. El a precizat ca spera sa obtina un raspuns pana la finalul lunii aprilie.

Secretarul de stat a mai aratat ca taxarea inversa ar putea fi acceptata in continuare de Comisia Europeana intrucat exista o intentie de modificare a directivei de TVA pentru acceptarea masurii de taxare inversa si la alte produse considerate cu risc, inclusiv cerealele.

Citeste mai multe despre Taxarea inversa la cereale expira in 31 mai pe Avocatnet.ro.

#taxare inversa cereale, #prelungire taxare inversa , #Stiri Taxe si impozite