Taxa marita de 80 de ori pentru comerciantii din Mamaia, anulata definitiv

Luni, 16 Decembrie 2019, ora 14:46
1420 citiri
Taxa marita de 80 de ori pentru comerciantii din Mamaia, anulata definitiv
Foto: Arhiva Ziare.com

Judecatorii Curtii de Apel Constanta au anulat partial, in mod definitiv, taxa platita de comerciantii din statiunea Mamaia pentru eliberarea avizului de functionare.

In 2017, taxa a fost marita de la 80/100 de lei la peste 8.000 de lei de consilierii locali. La acel moment, decizia a starnit revolta agentilor economici din Mamaia, iar un afacerist a dat in judecata Primaria Constanta si Consiliul Local Constanta, acuzand ca taxa a crescut "in mod catastrofal", potrivit Ziua de Constanta.

Curtea de Apel Constanta a dat aceasta decizie pe 12 decembrie.

Litigiul s-a desfasurat initial la Tribunalul Constanta, iar judecatorii au dat o decizie favorabila pentru omul de afaceri: anularea partiala a hotararii Consiliului Local 416/2017.

Insa CL Constanta a atacat sentinta in recurs la Curtea de Apel, iar judecatorii C au mentinut anularea acestei HCL.

In cererea de chemare in judecata, afaceristul a explicat ca in 2016 si 2017 primaria i-a perceput 80 de lei pentru eliberarea avizului, insa in 2018 taxa a fost majorata la 8.720 de lei.

De asemenea, el a mai aratat ca in unele cazuri taxa era initial de 100 de lei, iar marirea ei de 80 de ori este "profund inechitabila si nejustificata". ...citeste mai departe despre "Taxa marita de 80 de ori pentru comerciantii din Mamaia, anulata definitiv" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxa functionare Mamaia , #Stiri Taxe si impozite