Taxa de intrare in cazinouri va creste de la 20 la 50 de lei

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 16:47
1096 citiri
Taxa de intrare in cazinouri va creste de la 20 la 50 de lei

Guvernul va creste taxa de intrare in cazinouri de 20 la 50 de lei, bani care sunt virati la bugetul de stat, intrucat fiscul si operatorii nu pot tine evidenta castigurilor nete ale fiecarui jucator, iar impozitul de 25% pe castig va fi eliminat, a declarat Cristinela Odeta Nestor, presedinte ONJN.

"La cazinou, daca pierdeai la o masa si castigai la alta, atunci trebuia sa fii impozitat, dar aia erau banii cu care ai venit. La fel, la slot-mashine, nu se poate evidentia cat a fost castigul real al jucatorului. Pe aceste zone nu s-a incasat absolut nimic la bugetul de stat. Absolut tot ce s-a incasat vine de la bingo si pariuri, precum si din premiile de la loterie", a spus presedintele Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Guvernul va adopta o ordonanta de urgenta prin care se va stabili ca nu vor mai fi impozitate veniturile obtinute de catre persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri in cota fixa, jocuri de noroc on-line, jocuri caracteristice cazinourilor si cluburilor de poker.

In schimb, ONJN si Ministerul Finantelor propun cresterea taxelor platite de operatori, iar in urma noii modalitati de impozitare se asteapta la venituri suplimentare de 34 milioane lei, dublu fata de suma inregistrata anul trecut.

#taxa cazinouri, #taxa intrare cazinouri , #Stiri Taxe si impozite